top of page

КОРИСНИЙ ОБМІН ДОСВІДОМ


Відповідно до Плану роботи управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації на 2017 рік, з метою забезпечення професійного розвитку та підвищення кваліфікації викладачів шкіл естетичного виховання та керівників творчих колективів закладів культури області 19 грудня 2017року у приміщенні Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості відбувся обласний семінар – практикум з хореографії за темою: «Лексика та композиційні побудови народної хореографії Західної України» за участі наших колег зі Львівського коледжу культури і мистецтв. Модераторами заходу були: Копильчак Олег Петрович, викладач – методист вищої категорії, голова циклової комісії хореографічних дисциплін Львівського коледжу культури і мистецтв, Степан Бень та Юрій Бугрин, викладачі з хореографічних дисциплін. Вони разом зі своїми вихованцями, студентами хореографічного відділення, завітали до нас аби під час спілкування поділитися набутим досвідом з викладачами та студентами закладів культури Луганської області.

На семінар – практикум були запрошеніі викладачі з хореографічних дисциплін коледжу ЛДАКМ Трускалова Світлана Миколаївна, Костроба Олена Юріївна та групи хореографів першого, другого та четвертого курсів. Цікавими і корисними у плані знайомства з гуцульською, буковинською народною хореографією виявилися майстер – класи, проведені студентами ІІІ та VІ курсів Львівського коледжу культури і мистецтв. Захоплюючими були і практичні заняття з семінаристами на тему: «Характерні особливості хореографічного мистецтва Гуцульщини та Лемківщини», які провели викладачі Степан Бень та Юрій Бугрин.

Окрім того, гостям було запропоновано відвідати ювілейну художню виставку робіт студентів та викладачів коледжу, розміщену у Сєвєродонецькій галереї мистецтв. Викладач живопису Гребельна Людмила Михайлівна ознайомила присутніх з творчими роботами представленими на виставці. Гості були приємно вражені майстерністю виконаних робіт.

Студенти коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв та викладачі хореографічних дисциплін впевнені, що така зустріч буде не останньою. Сподіваємося, що наступним кроком у відносинах між нашими навчальними закладами буде відвідування Львівського коледжу культури і мистецтв нашими майстрами хореографії, адже нам теж є чим здивувати, продемонструвавши свою майстерність.

Останні новини
Актуальні новини
Архів новин
банер.jpg
bottom of page